Jídelní lístek pro tento týden
Datum | Strava |
---|---|
Pá 20.4.2018 | Polévka s kukuřičnými vločkami bramborový guláš, pečivo (Alergeny č.: 1, 7, 9) |
Po 23.4.2018 | Vepřový vývar s celozrnným kapáním čevabčiči se sýrem, brambory, okurkový dressing, zelenina ovoce (Alergeny č.: 1, 3, 7, 9) |
Út 24.4.2018 | Polévka s masovou rýží a těstovinou jablkový závin/bratislavská vepřová plec, knedlík houskový (Alergeny č.: 1, 3, 6, 7, 9) |
St 25.4.2018 | Vepřový vývar s kroupami pečený losos na másle/vepřová plec na divokém koření, bramborová kaše/brambory čerstvá zelenina, dušená kukuřice (Alergeny č.: 1, 4, 6, 7, 9) |
Čt 26.4.2018 | Polévka se zeleninovým svítkem vejce/opékaná uzenina, čočka na kyselo, chléb, okurek sterilovaný (Alergeny č.: 1, 3, 7, 9) |
Pá 27.4.2018 | Kuřecí vývar s rýží a hráškem PIZZA šunková/ těstoviny s kuřecím masem a slaninou ve smetanové omáčce jogurt KOSTÍCI (Alergeny č.: 1, 3, 7, 9) |
Hmotnost porce odpovídá školním normám podle stanovených koeficientů.
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice č. 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a vyrobky z nich) | 8) Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů |
2) Korýši a výrobky z nich | 9) Celer a výrobky z něj |
3) Vejce a výrobky z nich | 10) Hořčice a výrobky z ní |
4) Ryby a výrobky z nich | 11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich |
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich | 12) Oxid siřičitý a siřičitany |
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich | 13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj |
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy | 14) Měkkýši a výrobky z nich |